Woody West lördagsklubb

Wild Nothing (US) + Support: Baby Missiles

2 mars 2019

Pustervik

DJ: Swell Residents vs The Woody Crew
Åldersgräns: 18
Pris: 180 kr + service
Insläpp: 21.00-03.00

WILD NOTHING
Sedan Wild Nothing’s sensationella genombrottet med debutalbumet ”Gemini” har Jack Tatum förädlat och förfinat sin mästerliga dreampop till perfektion. En utveckling från den självinspelade bäddrumsdebuten via lärdomarna som följde via mer avancerade studiouppföljarna ”Nocturne” och ”Life of Pause”. På aktuella ”Indigo” hittar Tatum balansen mellan enkel lekfullhet, spontanitet och effektivitet och självklar säkerhet vilket resulterar i ett bländande verk av högteknologiska men humanistiska hi-fi-melodier. 

Varje not, varje ljud och varje andetag med Wild Nothing är medvetet, en strävan efter att komma så nära sin konstnärliga vision som möjligt. Efter den expansiva ”Life of Pause” ville Tatum skapa något mer personligt och kanalisera sin kreativitet. Målet med ”Indigo” var att skapa ett storslaget  hi-fi studioalbum för större sammanhang, inspirerat av 80-talsstorheter som Roxy Music, Kate Bush och Fleetwood Mac

Idéer och demos skapades i hemmastudion för att sedan spelas in i legendariska Sunset Sound’s Studios i Los Angeles innan Tatum och producenten Jorge Elbrecht (Ariel Pink, Gang Gang Dance, Japanese Breakfast) snickrade resten av albumet med att återanvända sina tidiga demos och lägga till nya delar. Resultatet ”Indigo” briljant, stilrent och en drempopsmästares återkomst. 

Support: BABY MISSILES
Baby Missiles är bandet som fötts ur soloartisten Patrik Wennbergs plötsliga avsked.
Efter att levt under jord i Göteborgs musikscen i flera år och supportat stjärnskott som Sarah Klang, Jonas Lundqvist och Pale Honey samt beskrivits som ”en blandning mellan Hurula, Henrik Berggren och en knivsudd The War on Drugs” är de bandet som kan golva även den mest stillasittande indierumlaren.

Tillsammans med Martin Ohlsson på bas och Jonatan Tikas på trummor levererar Baby Missiles högoktanig popmusik vilket inte minst visas genom första singeln ”Don’t Bring Me Down”.

Lyssna