The Tallest Man On Earth

The Tallest Man On Earth + Phil Cook (US)

4 oktober 2015

Konserthuset

DJ: The Woody Crew
Åldersgräns: 18
Pris: Slutsålt
Insläpp: 19.00

The Tallest Man On Earth gör i sommar endast tre spelningar i Sverige – alla slutsålda sedan länge. Vi kan nu äntligen avslöja att de som inte hann köpa sina biljetter får en ny chans i oktober. Med nya albumet Dark Bird is Home (ute 12 maj) i ryggen åker The Tallest Man On Earth på höstturné – med stopp i Göteborg, Stockholm, Umeå, Linköping och Falun.

Den exceptionellt begåvade indiefolksångaren Kristian Matsson aka The Tallest Man On Earth har genom sin orubbliga vision och sin övertygelse om den inneboende styrkan i sång, melodi och text blivit en livsviktig angelägenhet för musikälskare världen över. Den karismatiska Leksandssonen Matsson är en kompromisslös artist vars brinnande passion rinner genom varje ton, fras och andetag. På scen som växer sig The Tallest Man On Earth ännu mäktigare, med den unikt säregna rösten, de fullkomliga melodierna och den brilljanta gitarrspelet. Förenat med den råa känslan, brutala ärligheten och djupa intensiteten hos en närmast besatt ung man lämnas publiken trollbunden, förförd och fullkomligt hänförd.

Hyllningar som ”a natural-born folksinger, earnest, clever, and comforting.” – Pitchfork har följt unge herr Matsson sedan debuten med ”Shallow Grave” på lilla svenska indielabeln Gravitation. Numera släpps The Tallest Man On Earth världen över via favoritlabeln Dead Oceans (Phosphorescent, Strand of Oaks, Ryley Walker) och nya albumet ”Dark Bird Is Home” släpps den 12 maj.

”Dark Bird is Home” har beskrivits som ett album som inte bara kommer från en tid, ett ställe eller en inspelning. Låtarna och soundet har fångats i olika studios, länder och lador och bär med sig en vädersäkrad kvalité, lite smuts och lite grus. Här har The Tallest Man On Earth’s ljudvärld fått växa, det är Mattson’s mest orkestrerade album hittills i karriären, vilket briljanta första smakprovet ”Sagres” skvallrar om.Med ”Dark Bird is Home” är The Tallest Man On Earth som mest personlig och direkt och stundvis djupare och mörkare än någonsin. Men det är också ett album med inslag av nyckfullhet och med en doft av en ny början – med låtar både storslagna och tröstande, som höga träd och vidsträckta landskap.

Du kan förvänta dig den mest högljudda The Tallest Man On Earth på hans fjärde album – men också det mjukaste och mest lågmälda.

Lyssna