Steve Gunn

Steve Gunn (US) feat Special Guest Nathan Bowles (US)

1 november 2016

Pustervik

DJ: The Calming Seas
Åldersgräns: 18
Pris: 200 kr
Insläpp: 19.00

Den Brooklynbaserade gitarrvirituosen, låtskrivaren och sångaren Steve Gunn har på kort tid etablerat sig som ett av de intressantaste namnen på den amerikanska alternativmusikscenen just nu. Efter att under senaste decenniet skapat sig ett namn som en musikernas musiker och exceptionell gitarrbegåvning som genialisk gitarrist i Kurt Vile’s The Violators och samarbeten med Jack Rose, Meg Baird, Mike Cooper, och Michael Chapman så tog herr Gunn både publik och kritiker med storm härom året med mästerverket ”Way Out Weather”. Precis innan sommaren landade uppföljaren ”Eyes On The Line” som visar upp en fullfjädrad låtskapare och brilljant bandledare med auktoritet och innovativitet.

Likt vänner och kollegor som Kurt Vile och The War On Drugs inspireras Gunn av öppna landsvägar och landskapets drömska vidder. En klassisk amerikansk FM-rocktradition som i händerna på Steve Gunn reser bortom horisonten, utanför atmosfären, djupt in i snåriga folk-blues-psych-skogar via storstads-avant-garde-rockklubbar och vidare in i framtiden. Tankarna går till det tidiga 70-talet men hoppar över FM-stationerna för att istället gå tillde spirituella dragen i David Crosby’s ”If I Could Only Remember My Name”, Led Zeppelin’s mystiska akustiska stunder och Grateful Dead någonstans mellan ”Easy Wind” och ”Cassidy”.

Numera ligger Steve Gunn på legendariska labeln Matador (Pavement, Yo La Tengo, Kurt Vile), han spelade tidigare i år på inflytelserika Primavera Festivalen, han kommer spela på årets Woodsist-festival och har handplockats som support åt Wilco och Dinosaur Jr genom åren vilket skvallrar om nivån på denna fenomenala begåvning.

Lyssna