Solen

Woody West lördagsklubb

Solen

18 november 2017

Pustervik

DJ: woody-Kim & friends (Klubben) + Country-Kristina (Matsalen)
Åldersgräns: 20 år (18 vid förköp)
Pris: 150 kr
Insläpp: 21.00-03.00

SOLEN
Solen har under sina sex levnadsår etablerat sig som ett av landets mest självklara liveband. Men när man har gått och blivit självklar måste man genast ta livesetet till nya nivåer för att publiken inte ska tappa intresset, och det är just vad Solen gjort.

I höst är Solen tillbaka med en ny miniturné där de har ett helt nytt livekoncept. Eller de har för första gången ett koncept, rättare sagt. Efter vårens, enligt dem själva, succéturné kan de inte längre titulera sig själva som underdogs vilket gör de inte kan bete sig som underdogs heller. Därför har turnébudgeten höjts, nya låtar skrivits, raidern uppdaterats, scenkläder inhandlats och nya mellansnack skrivits.

Special Guest: BRÖDET
Stockholmsbaserade Brödet uppmärksammades direkt med debut singeln ”Kerala” och efter några livespelningar på utvalda scener i Stockholm kom debut-EPn ”Mammon” ut i oktober 2015. Mammon bryter ny mark i mötet mellan pop och dansgolvsorienterad elektronisk musik.

Brödet har influenser från såväl 90-talets samplingsbaserade pop á la Massive Attack som nutida Jaako Eino Kalevi och MGMT. Med Stellas släpande, 90-talsflörtande sångmelodier över den delvis drömlika, och delvis groove-orienterade ljudbilden, kan en föreställa sig att musiken kommer från ett rave på havets botten.

Under 2016 kom singlarna ”Ultra Friend” och magiska Haddawaycovern ”What Is Love” och i år ursköna dreampopsingeln ”Loser”, nu väntar vi ivrigt efter fullängdsdebuten från ett av landets mest lovande indiepopband.

Lyssna