(Sandy) Alex G (US) + Support: Buteo Band

10 november 2017

Oceanen

DJ: The Woody Crew
Åldersgräns: 18
Pris: 160 kr
Insläpp: 20.00

(SANDY) ALEX G
(Sandy) Alex G är det unga, excentriska folk-indie-popgeniet som redan vid 21 års ålder hade hunnit släppa en rad ödmjuka små mästerverk och DIY-album via Bandcamp känd som Alex G och som signades för anrika skivbolaget Domino efter att plattan ”DSU” blivit omnämnt som ett av årets album 2014 av Noisey, Consequence of Sound, CMJ och Time Out. Trots en uttalad rädsla för sitt oberoende och sin totala kreativa frihet så hittade Philadelphiasonen Alex Giannascoli (som han också heter) helt rätt på ”Beach Music” (2015) en platta som lyfte honom från sin succé i undergroundkretsar till en allt större publik med bibehållen integritet och identitet.

Den nu 24 år gamla (Sandy) Alex G släppte i början av sommaren uppföljaren ”Rocket”, ett alldeles bedårande album som fungerar som ett kalejdoskop över (Sandy) Alex G’s alla influenser, inspirationer och infall. Plattan är i ständig rörelse, skiftar mellan stilar, intryck och sångerna innehåller ett kollage av allt från countrypop till drömsk folkindie via Auto-Tune pianoballader till skimrande psychedelia och stukad jazz. Plattan har kallats Alex G’s countryplatta men trots ständig närvaro av typiska americanainstumenten akustiska gitarrer, fiol och banjo så är är detta så mycket mer än så. Här finns låtar och arrangemang som skulle kunnat snickrats ihop på Califone’s skrotupplag ihop med en hjälpande hand från Sparklehorse och ständigt spökar Eliot Smith’s heliga ande över plattans genialiska melodier men mest av allt låter det som en artist i full frihet att våga vara sin egen.

Efter att ha uppmärksammats av Frank Ocean med vilken han samarbetade på plattorna ”Endless” och ”Blonde” så får artisten som The Fader utsett till ”the internet’s secret best songwriter” och vars nya platta ”Rocket” Pitchfork utsett till ”Best New Music” med betyget 8.4/10 sitt definitiva genombrott som morgondagens nästa unga indie-singer/songwriterstjärna. Sanna våra ord.

BUTEO BAND
Visionen har varit en slags tillbakalutad psykedelisk folkrock med influenser från bland annat David Crosby, George Harrison och Träd Gräs Och Stenar. Resultatet hamnar någonstans där, med dynamik från långsamma, mjuka tillflyktsorter till mer malande, tuggande färder. Rakt och enkelt, till öppet och sökande, med ibland improviserade passager.

Lyssna