Sam Outlaw

Sam Outlaw (US) + Molly Parden (US)

30 oktober 2016

Pustervik

DJ: Mexicali
Åldersgräns: 18
Pris: 225 kr
Insläpp: 19.00

Unge herr Sam Outlaw är en modern california cowboy som kallar sin musik SoCal country, sprungen ur västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop. På den strålande debuten ”Angeleno” (släpptes i dagarna för Europa efter att ha hamnat högt på årsbästlistorna i amerikanska countrykretsar 2015), visar Sam Outlaw att han menar allvar av sin ambition att följa i fotspåren av legendariska countryröster som Emmylou Harris och George Jones. Till sin hjälp under inspelningarna fanns ingen mindre än gitarrgeniet, mästerproducenten och legendariske artisten Ry Cooder som spelar på och producerat plattan ihop med sin son Joachim Cooder.

Sonen Cooder är trummis i Sam Outlaws band och efter att sonen spelat upp lite demos ville den stolte fadern vara med på ett hörn. Så med en gitarrlegend vid sin sidan och i producentstolen samt backad av ett all-star band som även innehåller namn som Bo Koster (My Morning Jacket), Taylor Goldsmith (Dawes) skapades så en modern SoCal country-klassiker. Redan i öppningsspåret möter den soliga melodin det varmaste mariachiblåset den här sidan om Calexico, låten ”I’m Not Jealous” skulle kunna vara hämtad ur turnépolaren Dwight Yoakams honky-tonk-katalog och över hela platta vilar Gram Parsons helige ande. Sam Outlaw lägger sig direkt till toppen av talanger på den nya generationens alternativa neo-country-outlawscenen med namn som Sturgill Simpson, Nikki Lane och Daniel Romano.

Klart nu att folkcountrypopartisten Molly Parden åker ihop med Sam Outlaw denna gången. Senast var det Molly Jensen som fanns vid Outlaws sida, den här gången får vi stifta bekanskap med den andra Molly. När Sam Outlaw gjorde succé under årets SXSW var det Molly Parden som stod för stämmorna. Hennes debutalbum ”Time Is Medicine” kom 2011 och tidigare i år kom Ep’n ”With Me in the Summer” som innehöll ljuvliga singeln ”Seasons of Love”.

Lyssna