Sam Outlaw (US)

9 juli 2017

Pustervik

DJ: Mexicali
Åldersgräns: 18
Pris: 265 kr
Insläpp: 19.00

Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw gjorde härom året storslagen debut med hyllade plattan ”Angeleno”, ett av de starkaste countryalbumen på senare år. Ett album dränkt i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country.

På aktuella uppföljaren ”Tenderheart” blottar Outlaw sitt hjärta öppet och visar upp en låtskrivarbegåvning långt bortom det vanliga. Här hamnar låtar som ”Bottomless Mimosas”, ”Trouble” och ”Two Broken Hearts” i samma omkörningsfil som ”Peaceful Easy Feeling” och ”Tequila Sunrise” och det blir tydligt att trots ett mjukt hjärta besitter Outlaw en vilja av stål. Med kompromisslös beslutsamhet skriver Outlaw tidlösa countrypopmelodier gjorda för att bli framtida klassiker på den amerikanska FM-radion bredvid likväl Gram Parsons och George Jones som Tom Petty och Ryan Adams.

Efter tidigare succéer vid sina Skandinavienbesök är det denna gång äntligen dags att få se denna SoCal-cowboy ihop med sitt magnifika band. Sommarens varmaste countrykväll är garanterad.

”Sam Outlaw växte upp med Beatles och agerar tydligt på den här sidan av Ryan Adams (för övrigt stort Outlaw-fan). Musiken bottnar minst lika mycket i Eagles, Tom Petty och Chris Isaak som i George Jones och Dolly Parton.” – Håkan Steen, Aftonbladet

”»Tenderheart« tydliggör ånyo Outlaws styrka: hans utsökta låtskrivarförmåga.” – Tony Ernst, Sonic Magazine

”Det finns några nedtonade spår på den här skivan som är förbluffande starka i all sin missvisande anspråkslöshet att man hämtar efter andan.” – Johan Lindqvist, GP

”Exceptionally serene and pleasing, Tenderheart is easy to get lost in.” – NPR

”Outlaw doesn’t deliver six-pack sagas, instead he offers Bottomless Mimosas as a morning pick-me-up.” – Mojo

Lyssna