Peter Morén

Peter Morén (Peter, Bjorn & John) – Solo, Fri Entré

22 oktober 2016

Pustervik

DJ: Woody-Kim
Åldersgräns: 18
Pris: Fri Entré
Insläpp: 19.00

Med Peter, Bjorn & John är Peter Morén en av rikets starkast lysande musikexporter, på egna ben står han stark på utsökta melodier och svensk melankoli. Ett poporakle och en musikälskare. Som soloartisten Peter Morén släpper han hyllade album och är samtidigt en del av musikkollektivet/skivbolaget Ingrid. Under hösten är Morén aktuell med singeln ”Rytmen i Blodet/Mitt Bästa Porslin” och kommande album. Denna kväll får vi chansen att uppleva Peter med sin gitarr, sina melodier och infall.

Det finns ca 40 svenskar som längtat ihjäl sig efter en uppföljare till hyllade men hemliga klassiker som ”I Spåren av Tåren” och ”Pyramiden”.
Utökar man till en internationell publik kan vi kanske sträcka oss till 50. Men den bästa populärmusiken är som vi vet inte alltid populär. Och ”hen måste få lira” som Jerry Williams sa. Eller ta Alex Chilton, kultlegenden som var finnig tonårsidol i Box Tops, indierockgudfar i Big Star och punkare på CBGB’s. 1984 stod han på en av Bourbon Streets otaliga musikbarer i New Orleans och lirade gamla soul-covers i fyratimmarspass för spridda turister som inte hade en aning om vem han var. Och sade sig vara lycklig!

Själv började Peter Morén som tonåring underhålla med just allehanda covers på pizzerior, fester och liknande i Siljansbygden. Mycket möjligt kommer han sluta där också. Vilket väl är helt ok?! Hen måste som sagt få lira. Men just nu finns en del tid, en del pengar och en massa ny musik som bara måste färdigställas och släppas.

Lyssna