Orville Peck (US) + Support: Manuela Iwansson – OBS NY TID! SLUTSÅLT!

7 november 2019

Sticky Fingers

DJ: Stereo-Jens (Sonic)
Åldersgräns: 18 år
Pris: 240 kr + service kr
Insläpp: 21:00

ORVILLE PECK
Orville Peck trivs med mystiken, delar ogärna med sig av information om sig själv eller sin bakgrund. Tidigare i år släpptes debutalbumet ’Pony’ via klassiska indierockbolaget Sub Pop. Drama och romantik där gothisk indie och drömsk pop möter klassik country kännetecknar låtarna, som sjungs med ett vackert vibrato av denne oerhört karismatiske neo-outlaw-crooner. Du kan där skönja spår av Roy Orbison och Patsy Cline, du kan höra den orörda gamla western-vildmarken i en ny värld full av förlorade själar.

Way Out West nyligen gjorde han en succéspelning som av Gaffa fick högsta betyg och kallades ”klassiker”. Den sedan tidigare släppta Stockholmsspelningen sålde slut på nolltid. Woody West har tidigare gjort ett flertal legendariska konserter på Sticky Fingers, missa inte nästa i raden.

MANUELA IWANSSON
Förra året släppte Manuela Iwansson sin debut-EP ”Dream Lover”, ett fyra låtar snyggt paket av hårda drömmar och grusig romantik. Tänk ett dansgolv på 80-talet, där sorg och förförelse dansar hand i hand. Musik om död och begär och längtan – ett soundtrack till tid som bleknar bort.

Sen dess har hon jobbat på ny musik och gjort sina första soloframträdanden runtom i Stockholm och i höst släpps de nya singlarna ”Strangers on a Train” och ”Blank Surface”. Musikaliskt tar de vid där Dream Lover slutade, men med mer oljud och åttiotalets Berlin noir. Ljudbilden fortsätter vara romantisk och grusig; poplåtar som försöker förmedla känslan av ensamhet och tillvarons flyktighet.

Manuela Iwansson har tidigare synts som sångerska i punkbandet Terrible Feelings som turnerade runtom i Europa och USA innan de slutligen la ner 2016, och de senaste fem åren har hon även hållit sig sysselsatt som livebassist i Hurula.

Lyssna