Nicholas Allbrook (AUS)

26 maj 2016

Pustervik

DJ: Ebba & Julia (Woah Dad, Kiss My Ass Club)
Åldersgräns: 18
Pris: 180 kr
Insläpp: 19.00

I slutet av maj kommer en av frontfigurerna för de senaste årens fantastiska australiska psykedeliska musikvåg till Sverige. 28-årige Nicholas Allbrook har gjort sig känd som frontman i POND och bassist i Tame Impala och sista veckan i maj gästar han Sverige för första gången som soloartist, i samband med släppet av nya albumet ”Pure Gardiya”.

Nicholas Allbrook växte upp i en förort till Perth i sydvästra Australien och som tonåringen började han lyssna på sjuttiotalsrock som Led Zeppelin och The Who, och hade snart startat Mink Mussel Creek med några vänner. Som 20-åring träffade Allbrook Tame Impala-ledaren Kevin Parker som klev in som trummis i Mink Mussel Creek, och 2008 startade Allbrook POND tillsammans med Jay Watson och Joe Ryan. De kommande åren spelade Allbrook med Kevin Parkers Tame Impala samtidigt som Parker bidrog med trummor i POND, innan framgångarna båda banden rönte gjorde att de tvingades att fokusera på sina egna projekt. Med POND har Allbrook hunnit släppa sex hyllade album och 2014 solodebuterade han med ”Ganough, Wallis and Futuna”.

Den 27 maj släpper Nicholas Allbrook sitt andra soloalbum ”Pure Gardiya” genom Spinning Top (Tame Impala, Pond etc) och samma vecka står han för första gången på svensk scen som soloartist, med framträdanden på Kägelbanan i Stockholm och Pustervik i Göteborg på agendan. “Advance”, första singeln från kommande albumet, lovar en magisk kväll av storslagen och intim psykpop, med en av de senaste årens intressantaste artister.

Lyssna