Woody West lördagsklubb

Les Big Byrd + Ancient Shapes (CAN)

3 november 2018

Pustervik

DJ: Swell vs Woody West
Åldersgräns: 18
Pris: 180 + service
Insläpp: 21:00-03:00

Les Big Byrd består av Jocke Åhlund, Frans Johansson, Nino Keller och Martin ”Konie” Ehrencrona och bildades för några år sedan i Stockholm. Iran Iraq IKEA visar upp en grupp som med flera decennier av kombinerad erfarenhet är fria att återuppfinna sig själva samtidigt som de kan bygga vidare på de sound de alltid älskat. På ”I Fucked Up I Was A Child” möter vackert melankoliska melodier över analogsynt- och mellotronmattor en självutlämnande personlig text om misslyckande och sorg. ”Eon” är ett annat spår med samma klockrena melodikänsla och drivande trummor som nästan närmar sig electropop. Räkna med ett album av högsta klass med ett innehåll som helt klart bör upplevas live. Sov inte på Les Big Byrd.

Ancient Shapes frontman, kanadensiska Daniel Romano, är ingen nybörjare när det kommer till musik. I 15 år har han på olika sätt varit musikaliskt aktiv, antingen som låtskrivare, producent eller sångare. Ibland i diverse bandkonstellationer, ibland som soloartist. Han har också varit nominerad inte bara en utan två gånger till kanadensiska Polaris Music Prize och fått flertalet utmärkelser.

Nya projektet Ancient Shapes kom dock som en blixt från klar himmel. I samband med släppet av det självbetitlade debutalbumet berättade Romano att inspirationen kommit från band som Television och Buzzcocks – band som enligt Romano spelar ”hård och desperat musik – precis som det ska vara”. Från det skapade Romano ett tio spår långt album som enklast, men kanske också helt felaktigt, beskrivs som punk.

Nu står det klart att Ancient Shapes både släpper ett nytt album, ”Silent Rave”, den 5 oktober, och beger sig ut på turné.

Lyssna