Laura Marling (UK) + Gill Landry (US)

19 maj 2015

Pustervik

DJ: The Woody Crew
Åldersgräns: 18
Pris: 225 kr
Insläpp: 19.00

Den brittiska singer/songwritersupertalangen Laura Marling slog igen redan 2008 med tonårsdebuten ”Alas, I Cannot Swim” och blev på kort tid ett av de största och mest hyllade namnen på den nya, unga och spännande folkindiescenen tillsammans Mumford & Sons och Noah & The Whale. Marlings majestätiska röst innehåller enorm integritet och närhet som tillsammans med de personliga folkmelodierna redan från början hållit en enorm klass och en kvalitet utöver de vanliga. Oemotståndligt elegant från en exceptionell begåvning och debuten nominerades till prestigefyllda brittiska musikpriset Mercury.

Trots en så övertygande debut lyckades sedan Marling utveckla allt med uppföljaren ”I Speak Because I Can” som producerades mästerligt av lyhörde Ethan Johns (Ryan Adams, Kings Of Leon, Ray LaMontagne). Albumet gjorde succé och debuterade som nr 3 på brittiska albumlistan och även detta album nominerades till Mercury Awards. Det lyckade samarbetet mellan den briljanta den produktiva singer/singersongwritern och den begåvade producenten fortsatte sedan över ”A Creature I Don’t Know” och mäktiga ”Once I Was an Eagle” som ledde till ytterligare en Mercury nominering, vilket skvallrar om nivån, kvaliteten och ambitionen Marling håller. ”Once I Was an Eagle” spelades in i Kalifornien vilket känns naturligt då Marlings musik hamnar någonstans mellan Joni Mitchell’s känsliga melodier och Gillian Welch’s ödsliga folksånger.

På kommande albumet ”Short Movie” har Laura Marling återvänt till London efter sin Los Angeles-exil, tagit hjälp sitt band och gjort ett mer elektriskt, rockorienterat och vågat album vilket hörts på singlarna ”Short Movie” och ”False Hope”. Självsäkert, uttrycksfullt och innerligt.

Lyssna