Edvard Hernevik & The Heart Of Gold Band – Releasfest! – OBS Inställt!

27 mars 2020

Pustervik

DJ: woody-Kim
Åldersgräns: 18 år
Pris: Fri Entré
Insläpp: 19:00

Edvard Hernevik släpper nytt album!

Efter tio år i det mytomspunna hippierockbandet Den Stora Vilan och därefter en soloskiva på svenska, släpper Edvard Hernevik nu, tillsammans med The Heart Of Gold Band, sin andra skiva ”Call For Help”.

Musiken svävar lätt mellan olika stilar och influenser. Vi kan höra arvet från både klassiska 60- och 70-talsband och folkhjältar som Bob Dylan, Joan Baez och Peter, Paul & Mary. Trots rockhistoriens närvaro så står Edvard Hernevik stadigt på sina egna ben!

”Call For Help” är uppbygd som en resa i tid och rum. Vi tar avstamp i den hårt arbetade jorden, rör oss genom ett svunnet Sverige och lämnar ett liv av vedermödor bakom oss i hopp om ett bättre någon annanstans. Livet är såklart emigrantens och allt eftersom skivan fortskrider, förskjuts resan från geografisk till själslig, från det förgängliga till det eviga. Ropet efter hjälp ekar längs vägen: Hur kommer vi till det förlovade landet?

The Heart Of Gold Band består av Johan Rydholm, Elin Eriksson, Anders Grahn (Daniel Norgren) och Oskar Bergenheim (Graveyard)

”Call For Help” släpps på digitala streamingtjänster och på vinyl fredagen den 27 mars.
Releasekonsert hålls på Pustervik, Göteborg samma datum.

Lyssna