Dylan Leblanc (US)

3 september 2017

Pustervik

DJ: The Woody Crew
Åldersgräns: 18 år
Pris: 275 kr
Insläpp: 19.00

Dylan Leblanc slog igenom som ett endast 20-årigt singer/songwriter-underbarn med debuten ”Paupers Field” på anrika Rough Trade, den tveklöst intressantaste debuten från en ung, ensam amerikansk man med gitarr sedan Ryan Adams numera klassiska ”Heartbreaker”. Talangen kommer från både arv och miljö, Dylan Leblanc är uppväxt med en far som tillhörde legendariska Muscle Shoals studions session-musiker och kring folk som låtskrivarlegenden Spooner Oldham i Fame Studio, så musiktraditionen finns i blodet, lika naturligt som att andas. En debut som kröntes med det ultimata beviset för en exceptionell americanabegåvning, att få sin sång ”If The Creek Don’t Rise” välsignad med countrylegenden Emmylou Harris änglalika röst.

Hyllade uppföljaren ”Cast The Same Old Shadow” befäste att First Aid Kit-generationen fått sin egen Townes Van Zandt. Men efter endast två album klev tvingades Leblanc på bara ett par månader ifrån en major label-deal, ner i självtivel och självmedicinering. Utmattad och skadeskjuten, vid 23 års ålder, så retirerade Dylan till hemtrakterna kring Muscle Shoals ett par år för att komma på fötter.

Mellan ett par välbekanta fallgropar och ett par stunders klarhet så skrev han också ett nytt album. ”Cautionary Tale” gavs ut i början på 2016 och är en samling skimrande och gripande sånger med samma efterhängsna röst som redan fångat Lucinda Williams och Bruce Springsteens uppmärksamhet, fast vässad av en påskyndad mognad.

Medan Dylan är en av de första att erkänna att han inte var redo för den tidiga framgången, så råder det inga tvivel på att han är det nu. Men en kalibrerad livskompass och en ny chans att dela med sig av sin talang så kommer han till Europa och Skandinavien där Dylan Leblanc tidigare gjort slutsålda spelningar på Pustervik och Nefertiti samt var en del av klubbefestivalen Woody West Limited Edition tillsammans med bla Band Of Horses, First Aid Kit, Vetiver och Basia Bulat.

Lyssna