Courtney Marie Andrews (US) + Support: Lisa Wanloo

9 september 2019

Pustervik

DJ: Mexicali
Åldersgräns: 18 år
Pris: 225 kr + service
Insläpp: 19:00

COURTNEY MARIE ANDREWS
Den rastlösa själen Courtney Marie Andrews har med albumen ”Honest Life” och ”May Your Kindness Remain” etablerat sig som ett av de stora framtidshoppen på den unga americanascenen. De otroligt hyllade plattorna är fyllda av känsliga sånger och tidlösa melodier som lyfter fram Andrews makalösa röst. Det ekar av den gyllene tid runt 67-73 då Laurel Canyon dominerades av Ladies of the Canyon, tänk Linda Ronstadt tolka Joni Mitchell så kommer du nära, andra stunder går tankarna till en mer countryfierad version av Nicole Atkins southern soul.

Kvalitetslabeln Loose Music (Israel Nash, Damien Jurado, Andrew Combs,) släpper albumen i Europa som fått enorm uppmärksamhet. Bägge albumen har hamnat på en rad årsbästalistor, bla hos American Songwriter, Rolling Stone, NPR och Stereogum och har redan belönats med toppbetyg i Uncut, Mojo och utsetts till ”månadens album” av Rough Trade. Rolling Stone har också utsett henne till en av ”10 New Country Artists You Need to Know”.
 
I september kommer hon till Sverige för tre solo-datum.

LISA WANLOO
Lisa Wanloo är en singer/songwriter från Hönö som skapar lika vacker indiefolk som den västkustskärgård hon kommer ifrån. Debut Ep’n är inspelad i Welfare Studion och producerad av Per Stålberg och Kalle Lilja.

Lyssna