Woody West lördagsklubb

Cordovas (US) + Support: Folks

9 april 2022

Pustervik

DJ: The Calming Seas
Åldersgräns: 18 år
Pris: 200 kr + service
Insläpp: kl 20:00

Cordovas
Med målmedvetenhet, översvallande musikalitet, passion och kärlek har Cordovas sakta men säkert kopplat ett stadigt grepp om den ständigt växande skandinaviska publiken. Senaste plattan ”Destiny Hotel” gjorde sitt till, men det är framför allt live som Cordovas storhet visar sig. Bandet är ett inspirerat och vältrimmat monster på scen. Den rastlös energin, samspelet och viljan att skapa musik som förenar tradition med oförutsägbarhet, precision med improvisation och ett starkt kollektiv med stora, enskilda personligheter.

Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte ”projektet” Cordovas en skiva helt själva 2012, som få fick höra. De tusen skivorna som trycktes sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde och vi var en hel del nyförälskade fans som med sorg förstod att det nya favoritbandet egentligen inte fanns.
2018 skrev Cordovas skivkontrakt med ansedda bolaget ATO och de två senaste plattorna ”That Santa Fe Channel” och ”Destiny Hotel” öppnade många nya dörrar för bandet, framför allt hemma i USA. Det är med andra ord ett band på väg uppåt som nu kommer tillbaka till Europa och Skandinavien för att möta nya och gamla vänner!

”East Nashville Americana rockers Cordovas are taking their place amongst the musical lineage of cosmic country greats like Gram Parsons, Americana poster kids Uncle Tupelo, the New Riders of the Purple Sage, and the early roots-rock of Little Feat. Led by Joe Firstman, the band is set to release it debut album That Santa Fe Channel on Aug. 10. Produced by The Milk Carton Kids’ Kenneth Pattengale, it’s a collection of songs anchored with electric guitars, rhythms and grooves that usher the songs along, mellifluous pedal steel, and sweet, sweet harmonies.” – NPR Music

Man tar en del Laurel Canyon – LA 1969, en del The Band – Woodstock 1970 och en del Grateful Dead – San Francisco 1971. Det är ett av rockhistoriens mest magiska recept som tusentals band försökt koka sin egen soppa av och som lika många har misslyckats att få tillnärmelsevis lika välsmakande som originalen. Fram till nu. Cordovas visar med till synes obegränsade musikalitet och hundraprocentig feeling att det är skickade för att förvalta och utveckla amerikana-musikens kanske allra ädlaste och finaste arv.” – Nils Hansson, DN

Folks
Med hemsnickrad Americana har Folks gått från källarlokaler i Gamlestaden via Mc-klubbar i öst och inrökta krogar i Köpenhamn till att börja nästla sig in på Göteborgs-musikens större scener som Truckstop Alaska och Pustervik.
Folks blandar oförskämt genres som country, blues och traditionell rock n roll i sånger om osunda relationer till både kärlek och alkoholhaltig dryck och dom gör det utan att försköna det som i folkmun kallas verkligheten.

Lyssna

&theme=white" width="300" height="380">