Black Mountain

Black Mountain (CAN) + Snowy Dunes

26 oktober 2016

Pustervik

DJ: High Time Vs Woody Crew
Åldersgräns: 18
Pris: 265 kr
Insläpp: 19.00

Vancouverbördiga Black Mountain’s retrofyllda psychedelia-rock består av tunga 24-karats riff och coola vintagemelodier som ekar av ett sinnesvidgande sent 60-tal och storslaget tidigt 70-tal. Med dödsförakt kastar de sig ut i ringen, vilt svingande med klassiska rockstorheter som Black Sabbath, Velvet Underground, Led Zeppelin, Jefferson Airplane, Spacemen 3 och landsmannen Neil Young & Crazy Horse. En magnifik rockorkester som drivs av en snortajt mullrande rytmsektion, spöklika orgelljud, geniala riff och det hemliga vapnet i sångerskan Amber Webber och bandledaren Stephen McBean’s säreget snygga stämmor.

Sedan samtida klassikern ”In The Future” och uppföljaren ”Wilderness Heart” har Black Mountain tillhört den exklusiva skara med namn som Dead Meadow, Wooden Shjips, Howlin’ Rain och Graveyard som legat till grund för senaste årens alla Psych Fester. Tidigare i år släpptes efterlängtade nya albumet ”IV”, som enligt bandet tidigt var tänkt att kallas ”Our Best Material to Date”. En sinnesvidgande häxbrygd av tung, retrofylld folk-blues-psykedelia-rock sätter dig i ett drömskt tillstånd som för dig bortom tid och rum till en alternativ framtid.

Detta neo-hippie-kollektivet har flera framgångsrika förgreningar i andra projekt som postrockpsychedeliska Pink Mountaintops (Stephen McBean), folk-electroindieduon Lightning Dust (sångerskan Amber Webber och Joshua Wells) och Destroyer (trummisen Wells). Under året har de spelat på Austin Psych Fest och Copenhagen Psych Fest och kommer tillbaka för klubbturné i Europa i höst.

Konserten presenteras i samarbete med High Time

Lyssna