Woody West lördagsklubb

Wild Nothing (US)

2 mars

Pustervik

DJ: Swell Residents vs The Woody Crew
Åldersgräns: 18
Pris: 180 kr + service
Insläpp: 21.00-03.00
Köp biljett

Sedan Wild Nothing’s sensationella genombrottet med debutalbumet ”Gemini” har Jack Tatum förädlat och förfinat sin mästerliga dreampop till perfektion. En utveckling från den självinspelade bäddrumsdebuten via lärdomarna som följde via mer avancerade studiouppföljarna ”Nocturne” och ”Life of Pause”. På aktuella ”Indigo” hittar Tatum balansen mellan enkel lekfullhet, spontanitet och effektivitet och självklar säkerhet vilket resulterar i ett bländande verk av högteknologiska men humanistiska hi-fi-melodier. 

Varje not, varje ljud och varje andetag med Wild Nothing är medvetet, en strävan efter att komma så nära sin konstnärliga vision som möjligt. Efter den expansiva ”Life of Pause” ville Tatum skapa något mer personligt och kanalisera sin kreativitet. Målet med ”Indigo” var att skapa ett storslaget  hi-fi studioalbum för större sammanhang, inspirerat av 80-talsstorheter som Roxy Music, Kate Bush och Fleetwood Mac. 

Idéer och demos skapades i hemmastudion för att sedan spelas in i legendariska Sunset Sound’s Studios i Los Angeles innan Tatum och producenten Jorge Elbrecht (Ariel Pink, Gang Gang Dance, Japanese Breakfast) snickrade resten av albumet med att återanvända sina tidiga demos och lägga till nya delar. Resultatet ”Indigo” briljant, stilrent och en drempopsmästares återkomst. 

Lyssna