Sierra Ferrell (US)

3 juli

Pustervik

DJ: Country-Kristina
Åldersgräns: 18
Pris: 230 + service
Insläpp: 19:00
Köp biljett

Med sin trollbindande röst och tidlösa känslighet gör Sierra Ferrell musik som är lika fantastiskt vagabond som artisten själv. Uppvuxen i en småstad i West Virginia, så lämnade singer/songwritern/multiinstrumentalisten hemmet i tidig 20-årsålder för att resa genom landet med en trupp nomadmusiker. De spelade överallt: från lastbilshållplatser, till gränder, till godsvagnar som rusade längs sina järnvägsspår.

Efter att ha bott i en godsvagn och sjungit på gatorna i New Orleans och Seattle i flera år, flyttade hon till Nashville och fick snabbt ett skivkontrakt med Rounder Records på grund av sin magnetiska liveshow.
Nu, på sin efterlängtade albumdebut ‘Long Time Coming’, delar Ferrell med sig av ett dussintal låtar som är vackert obundna av genre eller era, vilket omedelbart transporterar sin publik till en oändligt mycket mer förtrollad värld.

Samproducerad av Stu Hibberd och 10-faldige Grammy Award-vinnaren Gary Paczosa (Alison Krauss, Dolly Parton, Gillian Welch), förkroppsligar ‘Long Time Coming’ en delikat eklekticism som passar en musiker som helt trotsar kategorisering. ”Jag vill att min musik ska vara som mitt sinne – överallt”, säger Ferrell, som spelade in albumet i Southern Ground och Minutia studios i Nashville. ”Jag lyssnar på allt från bluegrass till techno till goth metal och allt det där inspirerar mig på olika sätt som jag försöker införliva i mina låtar och få folk att verkligen känna något.” När Ferrell formade albumets sound slog hon sig samman med en knock-out lineup av gästmusiker (inklusive Jerry Douglas, Tim O’Brien, Chris Scruggs, Sarah Jarosz, Billy Strings och Dennis Crouch), som alla bidrar till en helt ny textur till var och en av hennes graciöst utformade och onekligen hjärtliga låtar.

Sierra Ferrell är onekligen en av de absolut mest spännande americana-artisterna idag, och vi är otroligt stolta att få presentera hennes första spelningar i sommar!

Lyssna