Husky (AUS)

1 oktober

Pustervik

DJ: woody-Kim
Åldersgräns: 18 år
Pris: 180 kr
Insläpp: 19.00
Köp biljett

Den dynamiska folkindiepopduon Husky består av kusinerna Husky Gawenda och Gideon Preiss från Australien där de vuxit upp med en gemensam kärlek till musik, låtskrivande, surfing och klassisk FM rock från sena 60-talet och tidiga 70-talet.

Deras debut ”Forever So” var ett ambitiöst verk där deras välskrivna folkpop elegant vilade mot samma lummiga Laurel Canyon-folk som Crosby, Stills, Nash och gled fram över samma brusiga surfpop som Beach Boys sysslade i sin mest psychedeliska period. Albumet mixades av Noah Georgeson som är känd för sitt jobb med Devandra Banhart och Johanna Newson. Husky blev Sub Pops första australienska artister och när ”Forever So släpptes jämfördes bandet med folkindiestorheter som Fleet Foxes, Grizzly Bear och Midlake.

Uppföljaren ”Rucker’s Hill” etablerade dem som en av Australiens populäraste indieartister, singeln ”I’m Not Coming Back” blev deras största succé hittills och de har turnerat med namn som Gotye, Devandra Banhart och Noah and the Whale.

I sommar släpps nya ”Punchbuzz”, ett album influerat och inspirerat av ett år i exil i Berlin vilket lett till ett mer renodlat indie rock sound genom en atmosfärsik ljudvärld, mörkare texter och tyngre melodier utan att förlora bandets identitet. Inspelat i Australien, vilket var viktigt för duon efter tiden i Berlin. Första singeln ”Late Night Store” blev omedelbart en hit med över 2 miljoner lyssningar via Spotify och följdes upp med en slutsåld turné i hemlandet. ”Punchbuzz” omfamnar fortfarande den rock de vuxit upp med från FM-rockens glansdagar men influeras lika mycket av sin samtida indierockscen och influeras mellan allt från Fleetwood Mac till The National.

”Punchbuzz” släpps fredagen 2 juni.

Lyssna